UKK

TeknoSeesamilta usein kysyttyjä kysymyksiä

Kamala haju viemärissä vai tuleeko se lattiakaivosta! Olen lorutellut vettä mutta se ei auta. Oli kiva tulla kotiin lomareissulta kun huusholli haisi mädäntyneeltä. Mitä lattiakaivoon voi laittaa?

TeknoSeesam® Hajulukko estää ”ökkömönkiäisten” ja hajun tunkeutumisen viemäristä. Usein paha haju johtuu kuivasta viemäristä. Ikävä ongelma autotallissa, varastoissa, pannuhuoneissa ja muissa tiloissa, joissa viemäriä ei hetkeen käytetä. TeknoSeesam Hajulukko muodostaa veden pinnalle kalvon, jolloin veden haihtuminen estyy.
Laita lattiakaivoon vettä ja sen jälkeen 2-3- dl TeknoSeesam® Hajulukkoa. Kylmissä varastotiloissa kannattaa koko lattiakaivo täyttää aineella. TeknoSeesam® Hajulukko ei aiheuta haittaa vesistölle.

 

Meillä on pinttyneet tiskialtaat ja hanat, joista ei lähde ruskea kerrostuma millään aineella. Vai lähteekö?

TeknoSeesam® Saniteetti poistaa vaivatta värjäytymät, jotka usein johtuvat kuparista, raudasta ja kalkista. Levitä laimennettu neste pinnoille, anna vaikuttaa ja huuhtele. Kokeile tehoa myös välitilan kaakelille, jopa muovipinnoille. Teräskattilat, pinttyneet lautaset ja nuhraantuneet mehukannutkin voi käsitellä TeknoSeesam Saniteetilla. Muista, että ainetta ei saa säilyttää lasten ulottuvilla ja suojaa aina silmät, kädet ja kasvot roiskeilta.

 

Mitä tehdä, kun pesuhuoneen viemäri on tukossa. Viemäri on suihkukaapin alla hankalassa paikkaa, edessä on vielä pesukonekin. Onko joku tehokas aine, jolla kamalan hajun saa pois ja viemärin auki ilman kylpyhuoneen tyhjentämistä?

TeknoSeesam Neste 1L on viemäreiden peruspuhdistukseen ja umpitukosten aukaisuun erinomainen ratkaisu. TeknoSeesam-neste on vettä raskaampaa (1,5 kg/l), joten se kulkeutuu tukokseen asti ja liuottaa sen helposti ja nopeasti.
Kaada reilusti TeknoSeesam-nestettä tukkeutuneeseen viemäriin, voit tehdä sen suoraan suihkukaapistakin. Kun viemäri alkaa vetää, lisää vettä hiljalleen.
Lopuksi huuhtele runsaalla vesimäärällä. Tosi tosi tukoksiin vaikuttaa myös TeknoSeesam Rae.
Muista kuitenkin turvallisuus: Käytä suojaimia, varo roiskeita.

 

Mitä tehdä, kun wc-paperi tukki pytyn ja nyt pytty ei vedä lainkaan? Vesi noussut jo pytyn reunalle saakka.

Kannattaa käyttää tässä tapauksessa TeknoSeesam Rae tuotetta. Kaada viemärinavausraetta reilusti wc-pyttyyn (n. 2,5-5dl) eli melkein koko purkillinen. Anna TeknoSeesam viemärinavausrakeen vaikuttaa vedessä n. 5-30min ja aine pääsee tukoksesta läpi ja taas mukavampi istahtaa seuraavan kerran pytylle ???? Kemia on mukavaa, kun siitä saa apua arjen tilanteisiin. Muista aina varovaisuus käytettäessä väkeviä kemikaaleja? Asianmukainen suojavarustus aina paikallaan. Ja pienet lapset pois wc:stä silloin, kun viemärinavausaineita käytetään.

 

Onko mitään keinoa ns. sulattaa jäätä rappusista? Talven saa pelätä liukastumista portaissa ja sisäänkäynnin pihalaattapinnalla. Jalkakäytäväkin on välillä niin liukas, että apua tarvitaan!

TeknoSeesam® Pikajäänsulatusrae on tehokas ja helppo tapa estää liukastumisia ja kaatumisia. Sirottele ainetta sellaisenaan portaille, ajoluiskaan, lastaussillalle ja paikkoihin, jossa on jalankulkijoita. Jäinen pinta karheutuu jo pienestä määrästä ja jos haluat poistaa koko jääkerroksen, käytä ainetta suurempi määrä. Irronnut kerros on helppo harjata tai lapioda pois. Aine sisältää magneesiumia, joka ei haittaa luontoa.

 

Onko olemassa jotakin mitä lisätä lämmityskattilaan palavan aineen sekaan? Nokea on kertynyt konvektiopinnoille ja se pitäisi saada yksinkertaisesti pois.

TeknoSeesam® Nuohous on tarkoitettu öljy- ja puukattiloille. Nuohouksen lisäksi puhdistaminen onkin tärkeää, kun haluat säästää energiaa. Riippuen kattilasta, käyttöohje on erilainen. Öljykattilaan aine sumutetaan kuumalle tulipinnalle kunnes karsta irtoaa. Sulje luukku ja käynnistä poltin. Jäähtyneessä (n.50°C ) puukattilassa aine imeytetään nokeen hitaasti sumuttamalla, ja sitten vaan lämmitetään kattila kuumaksi. Oikein nokeentuneissa kattiloissa käsittely pitää toistaa.

 

Wc-pöntön pohjalle ja seinämiin on ruvennut kertymään töhnää ja likaa, joka lähtee jotakuinkin harjaamalla pois, mutta sitä tulee aina lisää. Olen harjannut niin hyvin kuin vaan kotikonsteilla voi. Viemärit vetävät hyvin, mutta inhottaa varsinkin pohjalla oleva kerros. Miten saan pöntön kunnolla puhtaaksi?

TeknoSeesam® Saniteetti puhdistaa wc-pöntön ja irroittaa tehokkaasti myös raudan ja ruosteen, jota kulkeutuu veden mukana pöntön pohjalle. Teho perustuu fosforihappoon, joten suojaa silmäsi, käytä kumihanskoja ja kasvosuojainta. Hyvä konsti on laimennetulla aineella (5-10% liuos) kostuttaa wc-paperia pytyn reunoille,antaa vaikuttaa ja tarvittaessa toistaa kunnes likajäljet ovat poissa. Huuhtele huolellisesti.